април 17, 2024

Страшно е: Масови арести на шофьори в този голям град, ето защо

done

Страшно е: Масови арести на шофьори в този голям град, ето защо

Продължават да се прилагат превантивните мерки на полицията за подобряване на безопасността на движението и недопускане на нарушения в Пловдив и областта. Точките за контрол са както по главните пътни артерии, така и в малките населени места, а най-често в обсега на проверките влизат водачи на моторни превозни средства, които са неправоспособни, употребили алкохол или наркотични вещества, пише Plovdiv24.bg.

При осъществения пътен контрол в периода от 15 до 17 декември с участието на служители от всички подразделения на дирекцията са задържани шестима мъже, седнали пияни зад волана и един – под въздействие на наркотици. Само двама от нарушителите са дали кръв за химически анализ, а останалите са отказали.

С полицейски заповеди всички нарушители били задържани за едно денонощие. Започнати са бързи производства под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Около 1.40 ч. в събота на тел. 112 постъпил сигнал за пропаднал лек автомобил „Опел“ в шахта на бул. „Дунав“ в Пловдив. Пристигналите на място униформени от Трето РУ установили, че колата управлявал 50-годишен мъж, чиято проба с дрегер отчела над 1,8 промила.

В село Ръжево хисарски полицаи засекли 55-годишен да шофира с 1,32 промила, а в село Дълго поле екип на моторизирано звено „Сигма“ заловил 18-годишно момче с няколкомесечен стаж зад волана и с над 1,7 промила. Подобна стойност дрегерът отчел и при други двама водачи, на 30 и 23 години.

В събота вечерта по-възрастният изгубил управление и излязъл с колата си извън пътното платно край село Дълбок извор. Ден по-рано младежът бил хванат при проверка от патрул на Първо РУ на бул. „Никола Вапцаров“ в областния град.

Междувременно на бул. „Васил Априлов“ пътни полицаи констатирали, че 49-годишен шофьор е солидно почерпен – над 2,2 промила. Колегите им от Асеновград пък се усъмнили в поведението на 36-годишен зад волана на проверяван джип и последвалия тест с драг чек реагирал положително.

Допълнително за трите дни екипи на сектор „Пътна полиция“ са извършили общо 323 проверки по линия на безопасността на движението.

В рамките на специализирана акция през събота и неделя служителите са връчили и 379 електронни фиша, от които два за липсваща застраховка „Гражданска отговорност“, а останалите – за нарушения на скоростните режими.