юли 24, 2024

Тези прически ви състаряват, никога не си ги правете

done

Тези прически ви състаряват, никога не си ги правете

Няма жена, която поне веднъж в живота да не се е връщала разочарована след фризьор. Дамите винаги са записвали неуспешен експеримент с косата си в някоя от годините. 

 

С времето обаче всяка една от нас се опитва да изглежда все по-добре, става по-педантична и взискателна към външния си вид. Косата е едно от най-важните неща и е редно да се грижим добре за нея, но и да подберем прическата си с вкус.

Има няколко вида прически обаче, които сякаш по правило могат да ни състарят и да ни накарат да изглеждаме нелепо в чуждите очи, колкото и да не ни се вярва. В следващите редове ще ви разкрием какви грешки с косата си вече е непростимо да допускате.

Дълга коса

Жените обожават дългата и здрава коса, но честно казано, след навършването на 40-годишна възраст това не е добра идея. Нека сме наясно. Въпросът не опира до това, че такава прическа не приляга на такава възраст.

Тъжната реалност е, че и косата старее. Кичурите стават по тънки, косата губи влага, уврежда се по-лесно, посивява и пада по-лесно. В такъв случай дължината е противопоказна.

Ако косата ви е плътна и лъскава – това е друг въпрос. Тогава ще изглеждате страхотно, но, ако изглеждате по-скоро като дамата от ляво, то помислете за нещо друго.

Малки къдрици

Когато това отново се върне на мода, обещаваме ви да сме първите, които ще ви го кажат. Засега обаче просто забравете за тези къдрици, освен ако това не е вашата естествена коса. Големите къдрици са много по-модерни, а и изглеждат много по-естествени.

Ако косата ви е леко къдрава, просто я оставете да изсъхне сама, без да я изправяте. Ако пък е права, то леко усучете влажните краища в кок и изчакайте да изсъхне така.

Високо руно

Това е чудесен начин да придадете обем на косата си, но нека да внимаваме кое е на мода и кое не. Обемната коса вече не е толкова актуална и по-скоро това е прическа, която се асоциира с 80-те.

Остри линии

И не, не става дума само за квадратни прически – тежките плитки, „облизаната“ коса също са крайно остарели и ще ви качат поне 10 години върху възрастта. Може ли да си представите, ако сте на 360, само заради прическа, да изглеждате с 10 години по-възрастни?

Не се страхувате да експериментирате. Опитайте лека небрежност, тя се асоциира с младостта и ще освежи лицето и визията ви.

Твърде много лак

Циментираните прически определено ще ви дадат вид на дама от 80-те или 90-те. Спомняте ли си какъв беше лакът за коса тогава? Слепваше косата и създаваше ефект, сякаш тя е хванала коричка. Спрете с тези неща, освен, ако не искате да изглеждате по-стари отколкото сте.

Остарял цвят

Изкуственото черно, синкавото, патладжаненото или перхидроленото – това са цветове, които жените са използвали преди много години, когато естествените нюанси не са били достъпни за никого.

Избирайки някой от изброените цветове, вие не само ще изглеждате нелепо, но и ще демонстрирате на другите, че отдавна сте забравили за младостта си.

Don`t copy text!