• Home
  • Той сам измислил диетата си: Отслабнал със 100 кг без ограничения, спазвайки 7 правила

Той сам измислил диетата си: Отслабнал със 100 кг без ограничения, спазвайки 7 правила

Успешна загуба на килограми – не е необходимо да спазвате строга диета.

За 30 месеца Джон Габриел намалил теглото си със 100 килограма без никакви ограничения.

Защото, на първо място, трябва да подредите нещата не в чинията, а в главата си и изобщо в живота, смята той.

Това са 7-те му правила за успешна загуба на килограми:

Правило първо: Набавете си хранителните вещества, които липсват на организма

Оказа се, че през целия ми живот не ми достигат омега-3 мастни киселини, висококачествени протеини и витамини. Забележете, че никоя диета не говори за това. Промених диетата си, за да получавам достатъчно от всички хранителни вещества, от които се нуждая. И знаете ли какво? След това жаждата за сладко и чипс изчезна от само себе си!

Правило второ: Излекувайте червата си

Нямате представа колко е важно да имате здрави черва. Хората редовно преяждат, червата им не могат ефективно да извличат необходимите вещества от храната. А тялото е в стрес и съхранява мазнините.

Храносмилателните проблеми провокират възпаление, което засяга хормоналните нива. Яжте повече пробиотици (кефир, кисело мляко) и храни с “правилни” храносмилателни ензими.

Правило трето: Преразгледайте режима си на сън

Важно е да нормализирате съня. Лягайте си по-рано и ставайте по-рано. Всякакви проблеми със съня стават причина да напълнеете. Причината са хормоните. Безсънието променя хормоналния фон, поради което постоянно ви се яде сладко и мазно. Това води до високи нива на кортизол, който ви принуждава да ядете бърза храна за борба с депресията, но нездравословната храна осигурява само временно „облекчение, което провокира освобождаването на кортизол в бъдеще.

Правило четвърто: Медитирайте

И още за кортизола. Второто му официално име е „хормон на стреса“. Спите лошо – причинявате стресова ситуация за тялото. А фактът, че стресът засяга апетита, сигурно знаете и без мен. Започнах да медитирам и визуализирам в съзнанието си всеки следващ ден (Визуализацията е техника в източните науки, насочена към създаване на образи на желаната реалност във въображението, работи на съзнателно и подсъзнателно ниво). Отървах се от стреса, а с него и от килограмите.

Правило пето: Детоксикация

След няколко месеца проучване стигнах до раздела за токсините. И научих, че тялото използва мастните клетки, за да съхранява излишните токсини. По това време вече бях свалил 70 килограма, но трябваше да се отърва от още тридесет и точно в тях се бяха натрупали всички токсини.

Започнах да приемам голямо количество алкални течности – вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове. Консумирах много зеленчуци, салати, кълнове, фибри.

Загубих последните 30 кг много по-бързо от първите 30 кг. Въпреки че, изглежда, трябва да е обратното. Всички, които искат да отслабнат знаят колко лесно е да започнете да отслабвате и колко трудно е да свалите последните килограми.

Правило шесто: Спрете да се притеснавате за пари

Ще кажа странно нещо. Но това е така. Колкото по-малко зависите от парите, толкова по-щастливи и по-слаби сте. Преместих се в по-евтина къща, харча по-малко за неща и джаджи, дори започнах да отглеждам някои зеленчуци. И започнах да се притеснявам по-малко за парите.

И когато съм нервен, знам, че мога да изляза на двора и да изям домат, който аз самият съм отгледал. По-добре е, отколкото да изядете шоколадово блокче.

Правило седем: Признайте си

За да решите проблема си с теглото, трябва веднъж завинаги да признаете пред себе си: не сте дебели заради гените и заради „тежките кокали“, а защото сте мързеливи. За да се справите с проблемите си с теглото, ще трябва да се научите да не се страхувате от този свят. Медитацията и практиката за визуализация ми помогнаха. Така успях да се отърва от многото килограми.

Вижте още: Пълнени чушки с кайма и ориз на фурна. Чудесна идея!

Приблизително 65-70 процента от моите познати със солидно тегло страдат точно от „емоционално затлъстяване“. На много хора им е толкова неудобно да живеят в заобикалящия ги свят, че подсъзнателно се чувстват по-сигурни със своята „защитна“ мастна топка. Звучи, разбира се, доста странно, но е истина.