юли 19, 2024

Трагедия! Млада майка на близнаци се върна от Испания в Благоевград и почина внезапно

done

Трагедия! Млада майка на близнаци се върна от Испания в Благоевград и почина внезапно

Трагедия разтърси Благоевград! 37-годишната Елена О., майка на 2 деца близнаци, издъхна вчера в столичната болница „Св. Анна“, след като преди дни паднала в банята на жилището след тежък инсулт, пише struma.com.

В четвъртък близките й се прощават с нея.

Случилото се е огромна трагедия за всички, които познават Елена и нейната драматична история. Краткият й живот е низ от изключително тежки преживявания, причинени от употребата на наркотични вещества. Живот – ярко доказателство за пораженията, които нанася на психиката и физическото здраве употребата на забранените субстанции.

Започнала още преди да навърши пълнолетие, попаднала в неподходяща среда, Елена съзираше сериозния си проблем и търсеше начин да се справи с него.

Направи опит да се откъсне от „добрите си приятели“ в Благоевград, заминавайки за Гърция. Какво е работила там, е неясно, но се върна отново в областния център силно променена и измъчена. Родителите й починаха във времето, в което тя бе извън страната. Загубата им я срази. Бяха единствените й близки хора.

Останала сама, Елена отново попадна в лапите на старата среда и продължи да употребява наркотици. Направи пореден опит за спасение, като беше част от т.нар метадонови програми, прилагани за хора в нейното състояние. Не успя да спре, докато не се яви нейният спасител.

Учителка, бивш заместник-директор на училище, пое грижата за Елена и направи пътека до институциите, за да й помогне. Успяха да я изпратят в комуна в Испания, където казват, че се излекувала от зависимостта си.

Нейният ангел-спасител /умишлено спестяваме името й/ споделяше, че е горда с Елена, която освен че се омъжила в Испания, родила две деца – момиче и момче, близнаци. Какво се е случило с живота й в Испания, не знаем, но преди около година тя се прибра с двете деца на ръце.

Казват, че съпругът й се разболял тежко. Цяло лято на 2023 година Елена даваше вид на жена, която се грижи за децата си.

Съпричастни към историята й майки организираха дарителска кампания в помощ на Елена и нейните две деца, докато тя си стъпи на краката. Така и не успя да си намери работа.

Момиченцето и момченцето й посещаваха детска градина допреди дни, когато изведнъж Елена изчезна. Отписала децата от градина и край. Никой не знаеше какво се случва… до вчера, когато издъхна.

Двете деца са при роднини на баща им, каква ще е съдбата им – не е ясно, но те едва ли ще помнят майка си.

„Болестта“ на Елена явно се оказала по-силна от усилията и да се справи като жена й като майка. Не изключваме вероятността старите й приятели да са я открили отново, за да я върнат в черното й минало, от което така трескаво се бореше да се спаси. Елена си отиде, едва започнала 37 години.

Don`t copy text!