април 17, 2024

Тъжни новини за Селин Дион – предаде се, болестта я победи:

done

Един от най-великите гласове на нашето време, канадската певица Селин Дион , бе принудена да отмени всички концерти от предстоящото си турне заради коверното заболяване , с което бе диагностицирана преди няколко години. Турнето трябваше да започни през 2023 г. и да завърши през 2024 г., съобщи CNN.

Първоначално певицата бе отложила само част от концертите, но през седмицата бе принудена да се предаде.

„Тя изпитва непоносима болка при всяко движение и жест. Подлага се на ежедневна физиотерапия, но това явно не помага“, уточни източник на CNN от най-близкото обкръжение на певицата.

„Много съжалявам, че отново ще ви разочаровам. Работя наистина здраво, за да си върна силите, но концертите са много изтощителни дори за здрав човек. Не е честно постоянно да отлагам концертите. Ужасно съжалявам, но отменям всичко. Искам да знаете, че няма да се предам и ще продължа да полагам усилия да се върна отново на сцената“, съобщи самата Селин Дион в профила си в социалните мрежи.

Тя буквално е срината, след като бе диагностицирана с SPS. Заболяването е изключително рядко и се счита, че засяга по един човек на милион. То поразява централната нервна система и гръбначния стълб. Първоначално се смяташе, че в случая със Селин Дион лекарите са успели да овладеят пристъпите с медикамент и е достатъчно да се отложат няколко концерта, но истината се оказа различна.

  Бедствие в София! Стихията изкоренява цели дървета!

„За заболяването се знае съвсем малко, а аз изпитвам на своя гръб болките от непрестанните спазми, които не ми позволяват да ходя или да пея“, коментира Дион.

SPS е прогресиращо автоимунно заболяване, което причинява свръхактивност на мускулатурата. Тялото на болния се сковава и той няма възможност да се движи самостоятелно и да говори. Няма открита терапия и поддържащата терапия е със стероиди. Според CNN отмяната на концертите от турнето е само първа стъпка и най-вероятно певицата ще приключи с концертните си изяви завинаги.

  Обявиха краен срок за смяна на всички водомери и топломери с електронни –

Всички билети за световното турне на Селин Дион бяха разпродадени, но организаторите обещават да възстановят в пълен размер похарчените пари. Само в Европа бяха планирани 42 концерта.