май 29, 2024

Хиляди хора правят тази грешка с лимона всяка сутрин – не я правете и вие!

done

Водата с лимон е невероятно освежаваща, възстановяваща, да не говорим за факта, че дава огромен тласък на метаболизма ви!

Лимонът е пълен с ползи за здравето и е особено чудесен източник на витамин С. Една чаша пресен лимонов сок осигурява 187% от препоръчителната дневна доза от този витамин, а също така предлага здравословни порции калий, магнезий и мед.

Има обаче една често срещана грешка , която повечето хора правят, когато се наслаждават на чаша вода с лимон . Те не осъзнават, че лимоновата кора е една от най-питателните части на целия плод.

лимонова кора

Да приемем, че нормалната ви рутина е да изстискате лимонов сок в чаша или бутилка сутрин, след което да добавите малко вода. Много съжаляваме, но трябва да ви съобщим, че всъщност вие приготвяте лимонадата по грешен начин.

вода с лимон

РЕЦЕПТА ЗА ИДЕАЛНА ВОДА С ЛИМОН:

Извадете няколко пресни, за предпочитане органични лимона. Нарежете ги както искате. Изстискайте няколко парчета във водата, но не всички. Настържете малко от кората на тези парчета, които сте изцедили в напитката си.

Поставете останалите парчета в бутилката, чашата или друг съд. Напълнете го до горе с гореща или ледено студена вода, както желаете. Насладете се!

Здравните експерти казват, че лимонът помага за храносмилането. Освен това помага за по-доброто усвояване на хранителните вещества и позволява на тялото ви да извлече максимума от храната по време на храносмилането.

Приготвяйки лимона по правилния начин, вие ще използвате максимално всичките му ползи!

Don`t copy text!