юни 16, 2024

Христо Стоичков: Да България, истина е

done

Христо Стоичков: Да България, истина е

Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков си спомни с болка за Диего Армандо Марадона, който почина през ноември 2020 г.

„Чувствам се виновен, че не го отделих от лешоядите. Винаги казвам, че са лешояди… За това, че не настоявах толкова много… Заради приятелството, което имахме. Понякога седя вкъщи и си мисля, не можех ли да направя нещо? Чувствам се малко виновен. Имах възможността да бъда тук. Ядоса ме да видя онези, които бяха накацали около него с костюми и вратовръзки“, обяви Стоичков пред „ESPN“, след като отдаде почит на Дон Диего, посещавайки дома му в Буенос Айрес.

„Той никога не се дистанцира от приятелите си. Мисля, че тези момчета го караха да се чувства самотен. Той се чувстваше така“, каза още Камата и добави: „Имах му всички телефони. Говорили сме много пъти. Последният път беше на 2 февруари 2016 г. Тогава той лично ми се обади за рождения ми ден. Оттогава никога повече не успях да говоря с него. Винаги спеше, почиваше, играеше, разхождаше се. Това беше последният път, когато го чух.“

Стоичков увери, че Марадона е „белязал живота на всички“, и че иска да „оцени“ моментите, изживени заедно с Диего. „Виждал съм го да страда толкова много. Вижте, знаете ли какво… Нека почива в мир!“, добави Ицо.

Той разказа още, че е плакал на „Маракана“, когато националите на Аржентина падна от Германия на финала на Мондиал 2014 в Бразилия: „Сълзите ми напираха. Знаете ли защо? Заради него. Ако Аржентина спечели световната купа, предполагам, че Диего ще възкръсне, ще слезе от небето и ще се израдва на терена“.

Don`t copy text!