юни 16, 2024

Циклон докарва МНОГО дъжд и сняг в България до дни, ето къде ще е

done

Циклон докарва МНОГО сняг в България до часове, ето къде ще е

Синоптичка обяви, че топлото време остава и утре, но после предстои обрат, като температурите стават по-ниски и започват валежи.

20-дневни градусови стойности имаше днес на местата със слънце като Сандански, а 10 градуса останаха в районите с мъгла и ниска облачност като Видин и Враца, заяви синоптичката на бТВ.

Утре до обяд в ниската част на България ще има условия за намалена видимост и ниска облачност. От запад облачността ще се увеличава и повече облаци ще има утре над западната половина от България, а много слънчеви часове от изток-югоизток.

По долината на Струма вятърът ще бъде доумерен от юг, югоизток и утре ще има места с много високи температури, като в повечето районни максималните стойности ще бъдат между 14 и 19 градуса.

В София и Пловдив живакът ще удари 15 градуса, а в Бургас и Варна – 10, 11 градуса.

В планините и утре ще има много слънчеви часове, а най-малко ще бъдат над масивите на Западна България, където остава облачно.

В четвъртък има малка вероятност за дъжд, а в петък и събота дневните температури ще се понижат, облачността ще стане плътна и на места, главно в западна половина на България, ще превалява дъжд, а над 1800 метра и слаб сняг.

В неделя и понеделник ще има облачност, а в неделя главно около и след обяд в Рило-родопската област и Стара планина ще има слаби валежи, но дневните температури ще тръгнат малко нагоре.

Don`t copy text!