юни 16, 2024

Цяла България говори за този полицай и това, което направи точно в 12 часа

done

Цяла България говори за този полицай и това, което направи точно в 12 часа

Полицай спаси дете на година и 10 месеца, спряло да диша. Благодарение на адекватната му и бърза реакция детето е върнато към живота и вече е добре.

Инцидентът станал на 12 декември в Търговище, когато инспектор Георги Гюрюшев чул силен трясък на вратата в дома си.

„Комшийка, която е на квартира от два месеца, бягаше в панически страх с дете на ръце и крещеше „помощ, не диша“. Наистина детето не дишаше, бяха започнали да посиняват ръчичките и устата му. Наведохме го надолу с главата, проверих дали няма нещо в устата и се чудих дали да звънна за помощ, но нямаше време. Трябваше да се действа“, разказа полицаят.

Той решава да не губи време и да действа.

„Предприех действия за изкуствено обдишване и сърдечен масаж на детенцето на земята точно пред нас. След два или три опита в един момент то пое леко въздух, обърнах го настрани за минута и видях, че поема въздух. С моята кола ги закарах в Спешна помощ, там му сложиха кислород веднага. Развръзката е щастлива детенцето е добре“, допълни Георги Гюрюшев.

Инспектор Гюрюшев е дългогодишен служител на МВР с 18 години стаж и е многократно награждаван за проявен висок професионализъм. Смята, че опитът му е помогнал в тази рискова ситуация.

 

Снимка: bTV

 

„Не се чувствам герой, но съм щастлив, че детенцето е добре. Попадал съм във всякакви ситуации, но точно в такава – не. В годините съм бил под стрес в много ситуации може би това е помогнало. Всеки служител преминава такова обучение още при първоначалната си подготовка“, допълни Георги Гюрюшев.

„Опасността мина, бяхме получили гърч, Слава богу на полицая, да ми е жив и здрав – спаси детето ми. Той е спасител на сина ми и му благодаря от цялото си сърце“, каза майката на детето Венета Ангелова.

Благодарение на адекватната реакция на инспектора и на лекарската намеса, малкият Емир е добре. Той е настанен в детско отделение и се възстановява.

Георги Гюрюшев е с дългогодишен стаж в системата на МВР и многократно награждаван за проявен висок професионализъм.

Don`t copy text!