юли 13, 2024

Черен дроб като нов за 3 дни – цялата мръсотия излиза по тази народна рецепта

done

Черен дроб като нов за 3 дни – цялата мръсотия излиза по тази народна рецепта

Това е стара народна рецепта за прочистване на черния дроб от всички натрупани в него токсини и мазнини. Този голям орган действа като филтър за тялото и почти всичко минава през него.

Ако е претоварен, той не може да функционира както преди и започват да се натрупват мазнини и токсини, които е трябвало да се разградят и изхвърлят от тялото. Тогава признаците на стареене стават видими и започваме да напълняваме.

Дори когато не ядем много храна, пак всичко ни се „лепи“. Това е знак, че е време за прочистване и почивка на тялото с прочистваща диета, хидратация, чайове или рецепти като тази.

Това е стара рецепта, която отдавна е позната на хората и е използвана често, но днес сякаш е позабравена. Приготвя се само от три съставки, всяка от които много мощна, но в комбинация действат още по-добре.

Става дума за лимон, чесън и мед. Чесънът съдържа селен, който много помага за пречистването на черния дроб и изхвърлянето на всичко, което му вреди. Освен това действа като естествен антибиотик и предпазва от различни микроорганизми.

Особено помага за укрепване на имунитета и защита срещу сезонен грип. Подобрява храносмилането и прочиства червата. Съдържа витамин B6, C, селен и магнезий, намалява холестерола и защитава сърцето.

Чесънът е отличен антиоксидант и може да помогне за предотвратяване на деменция и болест на Алцхаймер. В допълнение, той е отлична детоксикираща съставка, когато става въпрос за изхвърляне на тежки метали от тялото или намаляване на излишните килограми.

Лимонът, подобно на чесъна, има отлични антиоксидантни, антибактериални и противогъбични свойства, забавя стареенето и намалява холестерола, стимулира храносмилателната система и детоксикира тялото.

 

Свойствата на меда са известни отдавна, но по-малко известно е, че пчелният продукт, наричан още „течното злато“, значително подобрява здравето на черния дроб, поради изобилието от антиоксиданти.

РЕЦЕПТА: 

2 лимона (кората и сока)
2 глави чесън
125 мл мед

ПРОЦЕДУРА: 

Обелете чесъна и го нарежете на ситно. Нарежете лимона на ситно, обелете го и отстранете семките. Смесете всичко в стъклен буркан и залейте с мед.

 

 

Затворете плътно и оставете в хладилника за седем дни.

 

УПОТРЕБА: 

1 супена лъжица сутрин и 1 супена лъжица един час преди лягане, с чаша топла вода или мляко.

 

Бъдете здрави!

Don`t copy text!