юли 23, 2024

Електротехник разкри: Направи това, когато пуснеш бойлера и сметката ви за ток ще намалее значително

done

Електротехник разкри: Направи това, когато пуснеш бойлера и сметката ви за ток ще намалее значително

Една от на пръв поглед неразрешимите мистерии е въпросът кога бойлерът харчи най-малко електроенергия – когато винаги е включен или когато се включва при нужда?

Интернет форуми, социални мрежи и дискусии на живо – под каквато и да е форма този въпрос е винаги актуален и никога не можем да стигнем до окончателен отговор.

Някой ще ви каже, че е много по-рационално да оставите бойлера да работи цял ден и нощ, защото тогава не трябва да топли цялата вода, а само да я загрее леко, тоест да я подгрява, а други застъпват теорията, че най-добре е да го включите само при необходимост. А ето какво казва сервизен техник на тези домакински уреди за тази дилема.

  Като разгледа записите от скритата камера в дома си, съпруг тотално смени отношението към жена си

Абсолютно не е вярно, че е по-добре за портфейла, ако оставяте бойлера включен през цялото време. Разбира се, всичко зависи от броя на членовете на домакинството. Така, ако става въпрос за сам човек или семейна двойка, по-рационално е бойлерът да се включва само при необходимост.

От друга страна, ако става дума за многочленно семейство, може би най-удобно за тях е бойлерът да е винаги включен, защото всеки момент някой ще има нужда от топла вода.

Голяма роля играе и предназначението на бойлера – ако бойлерът е предназначен само за душ, тогава е по-логично да го включвате от време на време, а ако е бойлер с голям дебит, който използвате и за кухненски нужди, тогава най-вероятно ще го изключвате рядко.

Затова е по-икономично да го включите при нужда и разбира се, ако вече държите на икономията, ще гледате да го включите на по-евтина тарифа (през нощта).

Що се отнася до удължаването на живота на бойлера , както обяснява този майстор, няма значение дали работи непрекъснато или не, стига всички части да са изправни, защото „той не е човек, който има нужда от почивка.“

  Изберете карта Таро и разберете какво ви е подготвила Съдбата

Това, което наистина работи, от друга страна, е да настроите термостата на 55-60 градуса. Нека най-високата стойност, която настроите, да е може би 60 градуса. Под 55 не се образува котлен камък.

От друга страна, ако термостата е постоянно на 90, ще се образува много повече котлен камък, особено на местата, където водата е твърда.

Don`t copy text!