• Home
  • Ето каква пенсия взима Лили Иванова

Ето каква пенсия взима Лили Иванова

Ето каква пенсия взима Лили Иванова

Каквото и да кажем за Лили Иванова, ще бъде твърде скромно. Тя самата също не обича да говори за себе си и по-точно за вътрешния си свят и изключително рядко го прави публично. Известно е, че примата на естрадата е най-успешно реализираният артист в историята на България, а също така и че душата ѝ е благородна. Тя споделя богатството си с хора в нужда, признава че прави дарения, но не смята за необходимо да афишира този факт.

И въпреки че е артист с огромни заслуги за културата на страната, до края на миналата година Лили Иванова е получвала едва 300 лв пенсия. Запознати твърдят, че певицата е дарявала цялата сума всеки месец на монахините в женската обител в Самоков. От години се знае, че примата редовно посещава Самоковския девически манастир „Покров Богородичен“, където намира спокойствие и успява да се отдалечи от шумния живот. Тази година пенсията на Иванова е повишена със 700 лв, заради заслугите ѝ като артист.

Тя неведнъж е правила дарение за храма, което отива за изографисване на църквата с библейската сцена, при която Исус Христос влиза в Йерусалим на Цветница. В църквата на манастира „Покров Богородичен” в рилското градче има и красива иконопис на Богородица Живоносен източник в памет на покойната майка на Лили Иванова – Мария.