юли 19, 2024

Kамък ще се пука до часове – ето какви температури ни чакат и къде ще вали сняг

done

Kамък ще се пука до часове – ето какви температури ни чакат и къде ще вали сняг

Времето се разваля през следващите дни. Жълт код за силен вятър е обявен в 11 области за днес, 11 март. Предупреждението важи за следните области: Търговище, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, София-град, София-област, Враца, Кюстендил, Благоевград, Перник. 

Днес облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът от юг ще се усили, ще е умерен, северно от планините – силен и поривист. Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София – около 17°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, вечерта ще се усилва.

 

В планините облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 m – от сняг. Вятърът ще е до бурен, след обяд – временно ураганен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 4°.

 

Жълт код за значителни валежи от дъжд е обявен в 8 области у нас за утре 12 март – Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян. През следващите дни ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България.

 

Във вторник южният вятър ще отслабне, най-късно, към края на деня, в югоизточните райони, а в Дунавската равнина ще се ориентира от запад. В сряда навсякъде ще се ориентира от северозапад и ще се усили, ще бъде умерен до силен. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните.

Don`t copy text!