• Home
  • Огромна загуба! Гледахме го с радост на малкия екран: Почина една от най-обичаните актьори

Огромна загуба! Гледахме го с радост на малкия екран: Почина една от най-обичаните актьори

Огромна загуба! Гледахме го с радост на малкия екран: Почина една от най-обичаните актьори

Варненският актьор и бивш президент на Спартак Варна Николай Ишков е починал тази нощ.

Николай Ишков е роден е на 27 февруари 1962 г. във Варна. Завършил е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1987 г. в класа на доц. Богдан Сърчаджиев със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“ Между 1987 и 1989 г. е актьор във Вариететен театър Габрово и работи с режисьора Вили Цанков. От 1990 г. е продуцент, лицензиран към Националния филмов център. Финансира специализация по компютърна анимация в Париж на режисьора Златин Радев.

 

През 1994 г. Ишков става президент на футболния клуб Спартак Варна, а от 1997 г. до 2004 г. е и негов собственик. Десетилетието му начело на тима е едно от най-успешните в историята на клуба. Между 2014 и 2017 г. е директор на Зала „Арена Армеец“.

ФК Спартак Варна изказва най-искрени съболезнования към близки, приятели, почитатели и съмишленици на Николай Ишков. Напусна ни най-дълго управлявалият ръководител в съвременната история на клуба. За 10 години, от 1994-а до 2004-а той действа така, че със Спартак да се съобразяват всички клубове в България, както и да спечели уважение зад граница. Десетилетието му начело на тима е едно от най-успешните в историята му и варненци постигат едни от най-големите си успехи. В този период Спартак пет пъти участва в европейския турнир УЕФА Интертото. Под ръководството му за първи път в историята на клуба се провежда много ефективна трансферна политика. И с негово участие БФС върна спечеленото трето място и несправедливо отнетите бронзови медали на отбора за сезон 1983/84 г. Ишков бе основна част от представителите на спартаковската общност пред която през 2017-а г. тогавашният премиер Бойко Борисов официално потвърди, че стадион „Спартак“, с всички прилежащи територии, се връщат на клуба.

Николай Ишков бе личност с размах и стил. Той можеше да застане с всеки и срещу всеки за доброто на Спартак.

Сбогом, президенте!