юни 12, 2024

Важно! Ще забранят простирането на прането към улицата в този град

done

Важно! Ще забранят простирането на прането към улицата в този град

Макар и с пословична ендемична корупция в колосални размери, която е разяла всички сфери на живота, морската столица вече ще бъде пример за изисканост и изтънченост с новите забрани, които приеха общинските съветници.

Във Варна вече е забранено да се простира пране на балкона, ако гледа към главна улица, решиха съветниците от комисията “Обществен ред и сигурност“ и Правна комисия към Общинския съвет, които одобриха проекта за Наредба за обществения ред.

По предложение на председателя на местния парламент – Тодор Балабанов, от предложения текст на наредбата отпадна забраната за използването на скари, грилове и барбекюта на терасите в жилищни сгради.

Съветниците единодушно подкрепиха и допълнението, което забранява разхождането на кучета по плажните ивици през летния сезон – в периода от 15 май до 1 октомври. Разходките на четириногите питомци ще са забранени и на територията на учебни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки.

За тази цел собствениците им ще могат да използват парковете и зелените площи. Предвидени са санкции за притежатели на домашни любимци, които ги извеждат без повод, а за агресивни кучета е поставено условие да носят и намордник.

Беше внесено уточнение, че така предложената Наредба не забранява храненето на бездомни животни, освен в случаите, когато то води до замърсяване и образуване на териториални групи.

По отношение на използването на детските площадки новост е забраната за ползването им от 23:00 до 7.00 часа от всички лица, с което да се ограничат нерегламентираните дейности и нарушаване на обществения ред. За целта на всяка площадка ще им разяснителна табела с информация за безопасната й експлоатация, включително за въведените забрани и ограничения. Остава забраната за употребата на тютюневи изделия, алкохолни напитки; упойващи и наркотични вещества на детски и спортни площадки, както и на територията на учебните и детските заведения, предаде Дарик.

В междублоковите пространства, паркове и градинки се забранява извършването на производствена, търговска или друга стопанска дейност, включително изграждането на бараки и временни постройки без разрешение. С цел запазване на естетическия облик на града се ограничава простирането откъм фасадната страна на сградите, намиращи се на главни улици, булеварди и площади.

Окончателният вариант на Наредбата за обществения ред ще бъде гласуван на следващото заседание на местния парламент.

Don`t copy text!