юли 13, 2024

Започна се: След Виваком още един мобилен оператор вдига тарифите

done

Започна се: След Виваком още един мобилен оператор вдига тарифите

Кадър Гугъл мапс

Веста, че телекомите вдигат тарифите не изненада никой.

За трета поредна година телекоми у нас вдигат месечните си такси заради инфлацията. Първи Vivacom обявиха индексация, но вече е ясно, че ще ги последват и от A1.

„Нашите разходи също са сериозно увеличени, което налага да извършим индексация на месечните абонаменти такси. Това е стандартна практика в ЕС, която е предвидена в договорите и съответно приложимите към тях Общи условия на нашите клиенти“, заявиха пред БТА от „A1 България“.

Пред агенцията от компанията отбелязват, че през 2023 г. инфлацията е продължила да бъде на високи нива, „въпреки лекия спад през последните три месеца“, но за поредна година е доста над средната в сравнение с предходните над 10 години.

„Анализираме влиянието на инфлацията върху нашия бизнес, за да можем да вземем най-доброто решение за нашите абонати и за компанията. След като имаме готовност, ще уведомим нашите клиенти във възможно най-кратки срокове“, се посочва в отговора на A1 на запитване на агенцията.

От Vivacom вече обявиха, че вдигат таксите с 4,7% – колкото е и средногодишната инфлация за 2023 г. по данни на националната статистика. Промяната ще се отрази във февруарските сметки.

От Yettel са отказали коментар по темата.

Don`t copy text!