май 29, 2024

3 неща, които издават, че една жена е от село

done

3 неща, които издават, че една жена е от село

В съвременния свят е много трудно една провинциалистка да бъде различена от истинската дама. Причината е, че жените залагат много на външния си вид и успяват с някои свои действия и визия да заблудят околните. 

Всъщност има няколко неща обаче, които не могат да се скрият и разкриват истинската същност на една представителка на нежния пол.

Най-важното нещо винаги са били, са и ще бъдат маниерите на една дама. Именно по тях съвсем лесно ще различите невъзпитаната провинциалистка от истинската културна жена с финес. Тези 3 негласни правила за етикет издават всяка лъжкиня.

Не се обръщайте, ако не ви викат по име

Добре възпитаното момиче никога няма да се обърне на едно грубо “Хей” или подсвиркване. Това е в разрез с етикетите и обноските и една добре възпитана жена още от ранно детство, никога няма да се принизи на това ниво.

Дискретен грим

Златното правило на грима е следното – фокусирайте се или върху устните или върху очите. Това означава, че ако днес сте заложили на червено червило, то трябва да се откажете от опушените сенки за очи. Така визията ви ще е женствена и няма да буди грозно впечатление.

Една провинциалистка или не добре възпитана млада дама ще се опита да акцентира върху всичко, за да покаже себе си максимално. Това обаче само ще издаде каква е всъщност.

Не давайте чантата си на мъж

Дамската чанта е в категория лични вещи, които според етикета не могат да бъдат давани на никого.

Давайки чантата на спътника си, жената говори публично, че има близки отношения с въпросния мъж. Парадирането с личния живот е крайно некултурно. Да не говорим, че мъж, носещ дамска чанта, изглежда нелепо.

Don`t copy text!